Cum să alegi o șurubelniță electrică

Șurubelnițele electrice sunt dispozitive portabile, destinate înșurubării și deșurubării facile. În cele de urmează, vom încerca să detaliem câteva caracteristici generale ale acestei scule electrice pentru a vă ușura alegerea. 

În primul rând, trebuie să vă hotărâți dacă aveți nevoie de o unealtă cu fir sau de una autonomă. Cele alimentate la priză au în general o putere mai mare de înșurubare și sunt mai ușoare, fiindcă nu conțin acumulatorul.  O asemenea unealtă este folosită în general în industrie, iar lungimea cordonului de alimentare este un element de limitare. Șurubelnița cu acumulator permite o mai mare autonomie din punct de vedere al spațiului, dar o forță mai redusă, o greutate mai mare și un timp de funcționare limitat. 

În cazul extrem de probabil în care optați pentru o șurubelniță fără fir, trebuie să verificați felul acumulatorului, timpul său de funcționare și de încărcare, existența sau nu a adaptorului pentru reîncărcarea la priză. Iată câteva indicii: 

  • cu cât puterea e mai mare, exprimată în VA, cu atât bateria are o autonomie mai crescută și o putere de înșurubare mai mare;
  • cu cât voltajul bateriei e mai mare, motorul uneltei e mai puternic;
  • cu cât capacitatea bateriei (exprimată în mA) este mai mare, cu atât autonomia este mai mare.

Un alt element important în alegerea unei șurubelnițe electrice este forma acesteia. Din punct de vedere constructiv, există trei tipuri: 

  • șurubelnițe drepte, adecvate mai ales stațiilor de lucru, unde sunt de efectuat operațiuni repetitive;
  • șurubelnițe în formă de pistol, care permit o priză mai bună;
  • șurubelnițe în unghi drept, care permit atingerea unor șuruburi situate în locuri strâmte.

Cele mai avansate asemenea unelte electrice au sisteme electronice de reglare a puterii de înșurubare, precum și un bec LED care luminează zona de lucru. 

Având în vedere toate cele de mai sus, bugetul pe care îl aveți, dar și o estimare realistă a volumului de muncă pe care îl preconizați, suntem convinși că veți putea face o alegere potrivită chiar de la noi, de la Tehnic-Mag. 

Comentarii (0)

Produs adaugat la favorite
Produs adăgat in comparator